Inentingen

Het wordt alsmaar concreter. Vanaf nu voelen we letterlijk dat we onze reis voorbereiden: in onze portemonnee én aan onze armen smiley.

We gingen vanmorgen naar de apotheker om de eerste spuitjes te halen voor hepatitis A en B. ‘t Was even schrikken bij de afrekening: € 109,20 (voor 2 spuitjes) en we moeten er elk zo’n 3 krijgen. Gelukkig gelden die levenslang!

Bij de dokter aangekomen, kregen we ze ingespoten en hebben we het lijstje met aanbevolen inspuitingen en/of pilletjes overlopen. Volgende maand krijgen we onze tweede spuit hepatitis A+B én buiktyfus.

Tegen ons volgende bezoek van volgende maand zal hij ook nagaan of de inenting voor Japanse encefalitis nodig is.

Wij vonden alvast dit op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), voor de gebieden Laos, Cambodja, Vietnam en Thailand:

- Malaria
- Hepatitis A + B: eerste inspuiting op 2/5/2013, tweede op 10/6/2013, derde begin oktober.
- Buiktyfus: inspuiting op 10/6/2013.
- Japanse encefalitis
- Hondsdolheid
- Maatregelen tegen Dengue (afdoend muggenmiddel)

Op 10 juni volgde de vervolginentingen voor hepatitis A + B en een tweede spuitje voor buiktyfus. Hier moeten we gelukkig maar één spuit van krijgen, maar die is dan ook maar drie jaar werkzaam.

Vlak voor ons vertrek in oktober krijgen we nog de derde vervolgspuit voor hepatitis A + B en het voorschrift voor de malariapillen en dan zijn we in orde. De inenting voor de Japanse encefalitis bleek niet noodzakelijk volgens onze huisarts.

Ook de 40% Deet-producten zijn inmiddels aangekocht.

1 Reactie op Inentingen

  1. paul baeyens schreef:

    sabadeeeeeeeeeeee

Geef een reactie